Bewust zonder telefoon

Ik heb vanaf 2006 een duurzaam bedrijf opgezet waarbij ik behulpzaam blijf en iedereen kan helpen. Ik heb er vanaf het begin bewust voor gekozen te werken zonder telefoon.

Een uitleg:

Aangezien ik een één persoonsbedrijf run, en daarnaast (nu) alleenstaande ouder van een puber ben, is het nodig heel zorgvuldig om te gaan met de tijd die ik heb. Slechts als ik strakke planningen maak, en me daaraan hou, is het mogelijk om alles in goede banen te leiden.

Dat lukt met name omdat ik zonder telefoon werk. Ik werk op hele onregelmatige tijden. Soms 5.00 uur in de ochtend, soms zaterdagavond 21.00.

Een goede manier om hulpvaardigheid te combineren met een goede werk/privé-balans, is door dit asynchroon te maken. E-mail werkt hier perfect voor: vragen stellen kan 24 uur per dag, vragen beantwoorden kan 24 uur per dag, maar het hoeft niet op hetzelfde moment.

Ik werk persoonlijk ook veel beter via email dan met telefoon. Alle info die ik stuur en ontvang kan ik nalezen en vragen die onderzoek nodig hebben kan ik rustig bekijken. Alles wat wordt “besproken” kan weer nagelezen worden en ligt vast.

Deze asynchrone aanpak pas ik continu toe binnen Namaste Webddesign. Werken gebeurd met optimale concentratie zonder onverwachte onderbrekingen.

bedrijf-zonder-telefoon

Vragen?

6 + 3 =